Albert Nolla presenta "Una qüestió personal"

Nova sessió del Cicle Grans obres, grans traduccions, amb Albert Nolla, traductor i professor associat del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB, Unitat de Japonés, qui ens presentarà Una qüestió personal, de Kenzaburo Oe (premi Nòbel de literatura 1994).
cap

Nova sessió del Cicle Grans obres, grans traduccions, amb Albert Nolla, traductor i professor associat del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB, ens presenta Una qüestió personal, de Kenzaburô Ôe, escriptor japonés premi Nòbel de literatura 1994.
Modera Joan Carles Girbés

Una qüestió personal, l'obra més important de Kenzaburô Ôe, ha estat considerada pel The New York Times com «una novel·la quasi perfecta». Seguint l'estil confessional dels grans autors de la literatura japonesa, en Una qüestió personal Ôe tracta un tema universal, difícil i complex servint-se d'unes imatges vives i impactants: 'com reacciona un pare davant el naixement d'un fill discapacitat? En Bird, el protagonista, és un intel·lectual frustrat que es veu atrapat en un matrimoni fracassat; un jove de vint-i-set anys amb tendències antisocials que més d'una vegada a la vida, quan ha hagut d'afrontar un problema crític, s'ha deixat arrossegar per un mar d'alcohol. Però mai fins ara no ha hagut de fer front a una crisi personal tan greu com la possibilitat de viure per sempre més atrapat per la responsabilitat de tenir un fill malalt. Ha d'abandonar-lo? Gosa matar-lo? Abans de prendre una decisió final, el passat d'en Bird s'eleva davant d'ell per descobrir-li un malson d'autoengany. La implacable honestedat amb la qual Ôe retrata el protagonista converteix en Bird en un dels personatges més inoblidables de la ficció recent.

Kenzaburô Ôe (Ôse, illa de Shikoku, 1935), és reconegut internacionalment com un dels escriptors més importants i influents de la postguerra. Famós pels seus relats poderosos sobre els bombardeigs d'Hiroshima i Nagasaki i per la seva lluita personal per acceptar la discapacitat mental del seu fill, l'Acadèmia Sueca va elogiar «la seva força poètica [que] crea un món imaginari on la vida i el mite es condensen per formar una imatge desconcertant de la condició humana avui en dia».

L'acte tindrà lloc a les 19.30 h, a la sala d'actes de la Biblioteca Central de Gandia (Pl. Rei Jaume I, 10)

- Activitat inclosa en la programació de la Setmana Literària d'enguany. -

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política