Premis Literaris Ciutat de Gandia

Des de 1959 la creació dels Premis Literaris dedicats al “valerós” i “elegantíssim” Ausiàs Marc han fet d'itinerari i guia als poetes que escriuen en la nostra llengua.

El 1979 naixia el premi Joanot Martorell de narrativa per completar l'oferta literària. Hui els Premis Literaris de Gandia que ara edita Edicions 62 aporten en tot el territori del domini lingüístic compartit, una cita solvent i reconeguda per demostrar que la creació literària escrita en la llengua dels nostres clàssics està viva i vigorosa.

Ara Gandia ja no solament impulsa els certàmens literaris sinó que vol apostar també per la promoció i el reconeixement de la creació literària, i assumix la responsabilitat de procurar plataformes d’acollida i recepció d’altres realitats literàries per contribuir eficientment a fer de la llengua dels valencians i del seu resultat literari, una eina d’identitat, un mitjà d’expressió i un mercat econòmic i cultural. Per això l'Ajuntament de Gandia ha acordat unànimement, en sessió plenària del 7 de març de 2012, el reconeixement i l'adopció de la qualificació especial de “Gandia Ciutat Literària i dels Clàssics" (PDF).  

 


Històric de premiats

2016

Premi AUSIÀS MARCH de POESIA

2016 PV w

Edició: LIV - Any 2016

Guanyadora:
DOLORS MIQUEL
El guant de plàstic rosa


Editorial:

Edicions 62

Dotació:
8.000 €

Membres del jurat:
Jaume Pont
Jordi Cornudella
Maria Josep Escrivà
Rubén Luzón                                                                  
 

Premi JOANOT MARTORELL de NARRATIVA


2016 N wEdició: XXXVIII - Any 2016

Guanyador:
PONÇ PUIGDEVALL
Il·lusions elementals

Editorial:
Edicions 62

Dotació:
20.000 €

Membres del jurat:
Ignasi Mora
Miquel de Palol
Pilar Beltran
Xavier Aliaga  
                                                              


*XX Homenatge a la Paraula: espectacle teatral "La cara oculta de la lluna", dirigit per Ruth Palonés i produït per Núria Sanz. Preu: 5 euros, que inclou el llibre editat per a l'ocasió: "Silenciades".

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política