II Trobada de Professorat de Valencià a Gandia


   II TROBADA DE PROFESSORAT DE VALENCIÀ

   GANDIA 26 i 27 de novembre de 2016

    PROGRAMA  

Divendres 25

20.00 h Teatre Serrano:
RECITAL DE MARIA DEL MAR BONET. L'actuació inclourà el Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2016  (LIV Premi Ausiàs March de Poesia i XXXVIII Premi Joanot Martorell de Narrativa).
Venda d'entrades: www.teatreserrano.com / Preu: 15, 12 i 8 euros. 
Organitza: Teatre Serrano

22.00 h
Sopar (prèvia reserva)

Dissabte 26
9.00 h Casa de Cultura Marqués de González de Quirós
Inauguració de la Trobada.
Sessió de treball: "Les dones d'Ausiàs March"
Conferències a càrrec de Rosa Rius Gatell, professora titular del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona: "El pensament de les dones als segles XII-XVI"; Ferran Garcia-Oliver, escriptor i professor d'Història Medieval a la Universitat de València: "Les dones d'Ausias: entre la misogínia i la sublimació"; Francisco Conejero Pascual, professor i assessor tècnic docent en el Servei d'Educació Plurilingüe de la GVA: "Dones: subjectes en la literatura catalana medieval".

Taula redona, amb la intervenció de les/dels conferenciants anteriors i Fàtima Agut Clausell, doctora en Filologia, Institut d'Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano-Universitat Jaume I de Castelló i Irene Ballester Buigues, doctora en Història de l´Art, Càtedra Estudis Artístics, IVAM - Universitat de València - Universitat Politècnica de València.

16.30 h Casa de Cultura Marqués de González de Quirós
Ronda Petxa-Kutxa: exposició d'experiències de diferents centres educatius.

17.00 h Any Llull. 700 aniversari de la seua mort.
Manuel Forcano i Aparicio, poeta i director de l'Institut Ramon Llull, Barcelona. "La Institució, recursos i oportunitats".
Laura Borràs i Castanyer, professora de la Universitat de Barcelona i directora de la Institució de les Lletres Catalanes. "Llegir Llull..., i llegir els clàssics".
Josep Piera i Rúbio, escriptor, membre de l'Institut d'Estudis Catalans. "Una aproximació al pensament de Llull".

18.30 h Taller per a l'elaboració de materials didàctics: Metodologia de treball. Aplicacions pràctiques. Amb Alexandre Bataller Català, professor del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de València: "Taller d'escriptura poètica", i Paula Jardón Giner, doctora en Història i vicedegana, Universitat de València: "Disseny dels materials didàctics, edició i publicació"

20.30 h Visita guiada a l'exposició "Les dones d'Ausiàs March"

22.00 h Sopar (prèvia reserva). En acabar, gaudirem d'una Poetry-Jam-Session

Diumenge 27
9.30 h Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.
Àngels Soriano Sánchez, docent de llengua i literatura, cofundadora de @Xatac_5, el primer Twitter xat en català sobre Educació i TICs: "Interacció i conversa a l'univers transmèdia: @Xatac_5 formació entre iguals autogestionada i emergent".

11.30 h Monestir de Sant Jeroni de Cotalba
Context històric. Presentació dels treballs de recerca, amb motiu de les darreres troballes al si del monestir, a càrrec de Marcos Miquel Feucht, paleopatòleg; Manuela Raga y Rubio, arqueòloga; Jose Manuel Barrera Puigdolers, arquitecte, responsable de la restauració del monestir i professor titular de la UPV i Mario Balbastre Pérez, responsable de l'oficina de recepció del monestir.

Visita guiada al monestir

13.30 h Acte de cloenda

14.00 h Dinar (prèvia reserva)Contacte: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Inscripcions: http://cefire.edu,gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=6297392 
                     CEFIRE de Xàtiva. Tel. 962249380 • CEFIRE de Torrent. Tel. 961206960
Reserves hotel, visites i àpats: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. · Tel. 962950375.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política