Notìcies CL


2017 - III Trobada de Professorat de Valencià
III TROBADA DE PROFESSORAT DE VALENCIÀ (programa)

S'obri el termini d'inscripció de la III Trobada de Professorat de Valencià

Alzira acull l'1 i el 2 de desembre la III Trobada de Professorat de Valencià a la Casa de Cultura de la localitat sota el lema «Ensenyar i estimar el valencià amb les eines presents i de futur». Dos dies durant els quals l'organització de l'encontre d'ensenyants pretén promocionar la creació, el funcionament i la consolidació d'una xarxa de professorat de valencià que fomente l'ús de la llengua, la cultura i la lectura en valencià. L'antropòleg, escriptor i traductor de clàssics Joan Francesc Mira serà l'encarregat d'inaugurar la jornada.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, en estreta col·laboració amb l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB) de l'Ajuntament de Gandia, la Federació Escola Valenciana i les regidories de Cultura i Educació de l'Ajuntament d'Alzira, han dissenyat un programa que arrancarà el divendres a les 17.30 h amb Joan Francesc Mira, qui ha titulat la seua intervenció «Llengües, països, literatures». A continuació, serà el torn del doctor en Psicologia Ferran Suay i de la cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València Immaculada Cerdà, que participaran en una sessió de treball sobre els usos socials de la llengua.

A l'endemà, els bibliotubers Marta Botet i Òscar Gual obriran la jornada amb un bon recull d'estratègies sobre com fomentar la lectura en l'àmbit familiar i a l'aula. Al voltant de les 11 h, l'escriptor i lingüista Eugeni S. Reig, la professora d'Història de l'Educació a la Universitat de València Carmen Agulló, i Pura Santacreu, cap del Departament de Valencià de l'IES Rei En Jaume d'Alzira, debatran sobre com s'ha de treballar la llengua per a fer-la atractiva a l'alumnat del segle XXI. En acabar, el personal docent podrà prendre bona nota sobre els recursos per a ensenyar llengua d'una manera significativa i lúdica, que presentaran el psicopedagog Enric Queralt, la mestra i especialista en música contemporània composta en valencià Jacqueline Chacón, i Dídac Botella, mestre, psicopedagog i escriptor.

Les inscripcions podran formalitzar-se en el web www.trobadaprofessorat.org fins al 20 de novembre. El preu de la inscripció és de 20 euros, i inclou l'assistència a totes les sessions, el dinar al restaurant de La Gallera i la possibilitat de gaudir del concert en acústic del grup valencià Tardor. Places limitades.

Si vols més informació, pots posar-te en contacte amb la Fundació Bromera (a/ Elena Cívico) a través del telèfon 962 459 704 o de l'adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ."Equinocci literari" en imatges
LA MARATÓ DE SAFORÍSSIMS

Ací podeu vore les imatges d'aquella increïble marató: 
Equinocci literari en imatges  

Narrativa, sàtira, teatre, música, poesia... 12 hores ininterrompudes de literatura en viu!

Pàgina 1 de 15

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política