Notìcies CL


Guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Gandia

Enguany, els guardonats han sigut:

LV Premi AUSIÀS MARCH de Poesia:
     
Jaume Coll Mariné
      Obra: "Un arbre molt alt"

XXXIX Premi JOANOT MARTORELL de Narrativa:
     
Joan Jordi Miralles
      Obra:
"L'Aglutinació"

I Premi JOAN ROÍS DE CORELLA a la Trajectòria literària:
     
Marc Granell


Setmana literària Gandia 2017

 PROGRAMA  

 
Del 17 al 24 de novembre 2017                                                                  Col·labora:  Hotel Borgia 
  
                                                                      i Grupo Radio Gandia

III Trobada de Professorat de Valencià
III TROBADA DE PROFESSORAT DE VALENCIÀ (programa)

S'obri el termini d'inscripció de la III Trobada de Professorat de Valencià

Alzira acull l'1 i el 2 de desembre la III Trobada de Professorat de Valencià a la Casa de Cultura de la localitat sota el lema «Ensenyar i estimar el valencià amb les eines presents i de futur». Dos dies durant els quals l'organització de l'encontre d'ensenyants pretén promocionar la creació, el funcionament i la consolidació d'una xarxa de professorat de valencià que fomente l'ús de la llengua, la cultura i la lectura en valencià. L'antropòleg, escriptor i traductor de clàssics Joan Francesc Mira serà l'encarregat d'inaugurar la jornada.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, en estreta col·laboració amb l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB) de l'Ajuntament de Gandia, la Federació Escola Valenciana i les regidories de Cultura i Educació de l'Ajuntament d'Alzira, han dissenyat un programa que arrancarà el divendres a les 17.30 h amb Joan Francesc Mira, qui ha titulat la seua intervenció «Llengües, països, literatures». A continuació, serà el torn del doctor en Psicologia Ferran Suay i de la cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València Immaculada Cerdà, que participaran en una sessió de treball sobre els usos socials de la llengua.

A l'endemà, els bibliotubers Marta Botet i Òscar Gual obriran la jornada amb un bon recull d'estratègies sobre com fomentar la lectura en l'àmbit familiar i a l'aula. Al voltant de les 11 h, l'escriptor i lingüista Eugeni S. Reig, la professora d'Història de l'Educació a la Universitat de València Carmen Agulló, i Pura Santacreu, cap del Departament de Valencià de l'IES Rei En Jaume d'Alzira, debatran sobre com s'ha de treballar la llengua per a fer-la atractiva a l'alumnat del segle XXI. En acabar, el personal docent podrà prendre bona nota sobre els recursos per a ensenyar llengua d'una manera significativa i lúdica, que presentaran el psicopedagog Enric Queralt, la mestra i especialista en música contemporània composta en valencià Jacqueline Chacón, i Dídac Botella, mestre, psicopedagog i escriptor.

Les inscripcions podran formalitzar-se en el web www.trobadaprofessorat.org fins al 20 de novembre. El preu de la inscripció és de 20 euros, i inclou l'assistència a totes les sessions, el dinar al restaurant de La Gallera i la possibilitat de gaudir del concert en acústic del grup valencià Tardor. Places limitades.

Si vols més informació, pots posar-te en contacte amb la Fundació Bromera (a/ Elena Cívico) a través del telèfon 962 459 704 o de l'adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .


Pàgina 1 de 14

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política