Informació
  • Lack of access rights - File '/media/k2/items/cache/e3469a2897f15353d6661ba4336fbd93_S.jpg'

Setmana Literària de Gandia 2014


Fins el dia 23, podrem gaudir, com cada mes de novembre, dels diversos esdeveniments que l'IMAB, juntament amb altres entitats públiques i privades, i amb associacions civils, han organitzat per a celebrarar la convocatòria anual dels prestigiosos Premis Literaris Ciutat de Gandia, que l'ajuntament atorga des de 1959.




                      Programa Setmana Literària 





A l'Agenda d'activitats  d'esta web podeu consultar també, dia a dia, els actes programats








SETMANA LITERÀRIA :


Dimecres 12
17.45 h – Biblioteca Infantil i Juvenil
Clariana Parc arriba a Gandia amb Joaquina Barba. Una dinàmica presentació del llibre amb taller de poesia i música.

19.30 h - Teatre Serrano, sala B
Homenatge al Tirant lo Blanc. Lectura col·lectiva de textos seleccionats, a càrrec de les autoritats locals, comissions falleres, associacions culturals i societat civil.
Organitza Federació de Falles de Gandia

Dijous 13
19.30 h – Casa de la Marquesa, saló d'actes
Troba-Dós. Literatura i més coses. Un espectacle fet, sobretot, de paraules; però també de música, llums, imatges, pintura i escenografia... En primer lloc, una farsa provinciana: La perruca, guanyadora de La Rosa d'Or als Premis Castellix 2014. A continuació, tres relats breus: Chronon, En farina i Manetes. Amb Santiago Diaz i Cano, autor dels textos i narrador, i Miguel Díaz i Cano, acompanyament musical i escenografia.
Col·labora Saforíssims SL

Divendres 14
19.30 h – Teatre Serrano
XVIII Homenatge a la Paraula, dedicat a la narrativa negra. Espectacle: "Una de lladres i serenos", a càrrec de Pluja teatre amb guió d'Àngels Moreno, i amb música en directe de Llevant Ensemble.
Organitza CEIC Alfons el Vell

Dissabte 15
12 h – Biblioteca Central, sala d'actes
Joan Roís de Corella 1435-1497. Síntesi biogràfica i aportació documental. Presentació del llibre a càrrec de Ramón Ferrer, president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Vicent Gregori, regidor de cultura de l'ajuntament de Gandia, i Abel Soler, autor.

19.30 h – Palau Ducal
III Nit de contes al Palau, amb una selecció de relats dels escriptors Carles Mulet, Lliris Picó, Francesc Bononad, Joan Olivares i Rafa Gomar, i amb imatges dels fotògrafs Paco Martí, Francesc Vera, Natxo Francés, Xavier Mollà i Pep Aparisi, presentant el llibre "6000 estúpids i deu més".
Organitza Fotoespaigandia i Rafa Gomar

Dilluns 17
10 i 12 h – Teatre Serrano
Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l'obra: Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.
Campanya escolar dirigida a centres de secundària i escoles d'adults per a apropar els Clàssics a tots els públics.
Reserves: Crit Teatre: 685 780 364/663 381 100

19.30 h – Biblioteca Central, sala d'actes
Dones i literatura. Xarrada i tertúlia sobre escriptores de tots els temps, amb Marta Pessarrodona, poetessa i crítica literària, i Teresa Pascual, poetessa i traductora. Modera Àngels Gregori.
Col·labora Saforíssims SL

Dimarts 18
10 i 12 h – Teatre Serrano
Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l'obra: Tirant lo Blanc de Joanot Martorell. Campanya escolar per a apropar els Clàssics a tots els públics.
Reserves: Crit Teatre: 685 780 364/663 381 100

19.30 h – Biblioteca Central, sala d'actes
Joan Climent, poeta. Un supervivent del segle XX.  Presentació del llibre a càrrec de Pasqual Molina, president de l'Associació Cultural Iaraní, Maria Josep Escrivà, representant Edicions 96, i Ignasi Mora, autor del llibre.
Amb la participació d'El Carro de Verona, recitant i teatralitzant alguns poemes de J. Climent
Col·labora Saforíssims SL 

Dimecres 19
10 i 12 h – Teatre Serrano
Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l'obra L'Espill de Jaume Roig. Campanya escolar per a apropar els Clàssics a tots els públics.
Reserves: Crit Teatre: 685 780 364/663 381 100

18 h – Biblioteca Central, sala d'actes
Gandia en Blanc i Negre II. Presentació del llibre d'imatges i textos sobre la Gandia antiga, a càrrec de Vicent Gregori, regidor de cultura de l'ajuntament de Gandia, i Suso Monrabal, autor dels textos.

19 h – Escola Politècnica Superior de Gandia
Literatura i fotografia. Taula redona amb la intervenció dels fotògrafs i escriptors participants a la III Nit de contes al Palau. A continuació es projectarà Universo Railowsky, de Rafa Casañ i David Molina, un llargmetratge documental en clau d'humor sobre les aventures i desventures d'un llibreter a València, un recorregut apassionant pel món de la fotografia i els llibres.
Organitzen Fotoespaigandia i EPS de Gandia

Dijous 20
10 i 12 h – Teatre Serrano
Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l'obra Quatre-cents, la comèdia del segle XV valencià. Campanya escolar per a apropar els Clàssics a tots els públics.
Reserves: Crit Teatre: 685 780 364/663 381 100

19.30 h – Biblioteca Central, sala d'actes
Carn Fresca 40 anys després.Taula redona sobre aquella antologia de joves poetes valencians a cura d'Amadeu Fabregat. Presenten l'acte Francesc Calafat, crític literari, i Jesús Figuerola, editor, amb la participació prevista d'Amadeu Fabregat i alguns dels poetes seleccionats a l'obra.

A partir de les 20.30 h – Centre Històric-Raval i Prado
Destapa't amb la literatura. A la Ruta del Destapa't podem degustar tapes inspirades en els nostres escriptors. En aquesta ocasió dedicada al poeta i narrador valencià Joan Climent.
Locals que hi participen: Blanc i Negre, Casa Sanchis-La Tulipa, El Reno, Esquina Sur, In & Out, La Góndola Pizzeria, La Leyenda del Albornés, La Llimera, La Pureta, Mansan Café, Plaza, Salobre, Serrano Cafeteria i Tano.

22 h – Teatre Serrano
Quatre-cents, la comèdia del segle XV valencià, de CRIT Teatre. Representació teatral per a tots els públics.
Venda d'entrades: Teatre Serrano. Preu general: 8 € / Socis de les Biblioteques: 6€

Divendres 21
10 i 12 h – Teatre Serrano
Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l'obra Quatre-cents, la comèdia del segle XV valencià. Campanya escolar per a apropar els Clàssics a tots els públics.
Reserves: Crit Teatre: 685 780 364/663 381 100

19 h – Casa de la Marquesa, saló d'actes
ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2014
LII Premi Ausiàs March de Poesia
XXXVI Premi Joanot Martorell de Narrativa

20.30 h – Teatre Raval
Enric Casasses & Don Simon i Telefunken. Espectacle de poesia escènica musicada.
Venda d'entrades: Teatre del Raval. Preu: 10 €
Organitza Teatre del Raval

Dissabte 22
19.30 h – Montitxelvo. Casa de la Música
Joan Climent, poeta. Un supervivent del segle XX. Presentació del llibre a càrrec de Pasqual Molina, president de l'Associació Cultural Iaraní, Maria Josep Escrivà, en nom d'Edicions 96, i Ignasi Mora, autor del llibre.
Organitza Ajuntament de Montitxelvo / Col·labora IMAB

Diumenge 23
11 h – Montitxelvo. Casc urbà
Rememorem Joan Climent. Recital itinerant de poemes teatralitzats pels carrers i cases del poble on va nàixer el poeta, a càrrec d'El Carro de Verona.
Organitza: Ajuntament de Montitxelvo




En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política