Informació
  • Lack of access rights - File '/media/k2/items/cache/e3469a2897f15353d6661ba4336fbd93_S.jpg'

Novembre Literari-Gastronòmic 2013


SETMANA LITERÀRIA any 2013:

Enguany celebrem el començament de l'Any Corella -declarat així per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua- i dedicarem la nostra programació a l'escriptor gandià de finals del s. XV. 

A més a més, el Centre de Turisme de Gandia L'Alqueria del Duc, també s'ha sumat a aquesta celebració programant uns interessants cursos de cuina de l'època del nostres clàssics, per als professionals del sector turístic i d'hostaleria.


 Programa Novembre Literari Gastronòmic - pdf



Programa: 

NOVEMBRE LITERARI-GASTRONÒMIC "ANY CORELLA"
Setmana Literària i Cursos Formatius del Centre de Turisme
Gandia 2013

Divendres 8
19.30 h – Biblioteca Central, sala d'actes
Literatura i més coses "Card entre llirs". Lectura, amb acompanyament musical, del relat breu "Card entre llirs", premiat en el concurs Narcís Lunes i Boloix (Sant Vicenç dels Horts, 2013). Després, podreu triar entre un animat col·loqui, propina amb sorpresa, o escapolir-vos discretament. A la veu, Santiago Díaz i Cano. Al baix elèctric i altres efectes, Miguel Díaz i Cano.

Dilluns 11 i dimarts 12
16 a 20 h – Centre de Turisme de Gandia L'Alqueria del Duc
Curs "Roís de Corella: La cuina del s. XV". Impartit per Kiko Moya, xef del restaurant L'Escaleta de Cocentaina. Una revisió de la influencia de la cuina del segle XV a la cuina moderna. Dirigit a professionals del sector turístic.
Organitza CdT

Divendres 15
20 h - Teatre Serrano, sala B
Homenatge al Tirant lo Blanc. Lectura col·lectiva, per part de les autoritats locals, comissions falleres, associacions culturals i societat civil.
Organitza: Federació de Falles de Gandia

Dissabte 16
19 h – Palau Ducal, Saló de Corones
II Nit de contes al Palau, amb els escriptors Francesc Bononad, Manel Joan Arinyó i Isabel Canet. Coordina i presenta: Rafa Gomar, escriptor. Acompanyarà l'acte Xavier Llop, músic.
Organitza: Saforíssims SL

Dilluns 18 i dimarts 19
16 a 20 h – Centre de Turisme de Gandia L'Alqueria del Duc
Curs "Roís de Corella: La Rebosteria del s. XV". Impartit per Antoni Rodríguez, pastisser del Grau de Gandia. Una reconstrucció del tipus de forn i pastisseria de l'època medieval, amb les tècniques emprades per coure el pa, modelar i fer dolços. Dirigit a professionals del sector turístic.
Organitza CdT

Dimarts 19
19.30 h – Biblioteca Central, sala d'actes
Conferències sobre les traduccions de Corella, amb la intervenció de Prof. Dr. Vicent Martines (UA, RABLB): "Corella i les traduccions", Prof. Dr. Josep Lluís Martos (UA): "El context cultural de Joan Roís de Corella", Prof. Dr. Antoni Ferrando (UA, IEC): "Noves aportacions sobre Corella". I presentació del llibre "Joan Roís de Corella Políglota", amb la participació de Prof. Dr. Ricardo Silveira Da Costa (UFES de Brasil, RABLB), traductor al portugués de Joan Roís de Corella, i lectura de fragments de La Tragèdia de Caldesa en diverses llengües.

Dimecres 20
19.30 h – Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, sala d'actes
Conferència "Literatura i traducció: els clàssics que han fet Europa", a càrrec de Joan Francesc Mira, escriptor.

Dijous 21
14 h – Centre de Turisme de Gandia L'Alqueria del Duc
Acte institucional de presentació a Gandia de l'Any Corella, amb representants de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Conselleria de Cultura, Conselleria d'Economia, Indústira, Turisme i Ocupació, i Ajuntament de Gandia. Durant l'acte, s'oferirà un tast gastronòmic de l'època de Corella, a càrrec d'Evarist Miralles, cuiner i formador de cuina del CdT de Gandia, i l'espectacle teatral "De Corella a Corella", un apropament a l'escriptor. Intèrprets: Ruth Palonés, Ximo Vidal i Joana Sales. Producció: Pluja Teatre.
Organitza: CdT/IMAB

19.30 h – Biblioteca Central, sala d'actes
Conferència: "El Renaixement culinari": una revisió de les transformacions que es produeixen en les tècniques i conceptes culinaris des de finals de l'Edat Mitjana fins al Barroc, a càrrec de Lluís Ruiz Soler, crític gastronòmic i redactor en cap de Gastronostrum.

A partir de les 20.30 h - Centre Històric-Raval i Prado
Destapa't amb els Clàssics. La Ruta del Destapa't torna a ser literària, amb la degustació de tapes inspirades en els nostres Clàssics. En aquesta ocasió dedicada a Roís de Corella.
Demana't la tapa Corella!
Locals que hi participen: Casa Javier, Plaza, La Pureta, Tano, Blanc i Negre, Serrano cafeteria, La Llimera, Casa Sanchis-La Tulipa, A Vallier, Gintapas Prado 25, In & Out i Esquina Sur.

Divendres 22
20 h – Teatre Serrano
ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2013, dedicat a Joan Roís de Corella
LI edició del premi Ausiàs March de Poesia
XXXV edició del premi Joanot Martorell de Narrativa

Dissabte 23
19.30 h – Teatre Serrano
XVII Homenatge a la Paraula: "40 anys de pluja"
Amb l'espectacle Entre sol i tempestes...: que no pare la pluja!, coordinat per Ignasi Moreno.
Els assistents rebran, com a obsequi, el llibre "40 anys de pluja".
Organitza: CEIC Alfons el Vell

Dimecres 27 i dijous 28
16 a 20 h – Centre de Turisme de Gandia L'Alqueria del Duc
Curs d'Emplatat i Servei a la sala al s. XV". Impartit per Paco Albadalejo, president de l'Associació Hostalera de Cocentaina. Revisió de la tècnica d'emplatat, trinxat de carn i quarterat d'aus del s. XV, amb el muntatge i servei de taules de l'època. Dirigit a professionals del sector turístic.
Organitza CdT

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política