L'IMAB situa una biblioteca en Pediatria de Consultes Externes de l'hospital de Gandia

Col·laboració per al foment de la lectura:

"L'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB) de Gandia ha ubicat un servei d'extensió bibliotecària a l'hospital Francesc de Borja dirigit als pacients de Pediatria de Consultes Externes.
La dotació, de prop d'un centenar de llibres infantils i juvenils, s'ha ubicat a la sala d'espera de Pediatria de l'edifici de Consultes Externes, i està previst que es renove cada dos mesos.

D'aquesta manera, els menors que acudeixen acompanyats dels seus familiars a les consultes poden fer ús d'aquest material mentre esperen a ser atesos pel personal sanitari.

Des del IMAB s'encarreguen de fer la selecció bibliogràfica, que va des de llibres per a xiquets que encara no saben llegir, d'entre tres i quatre anys, fins a un altre tipus d'exemplars, com ara còmics, per als de 12 i 13 anys.

Segons el coordinador de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Gandia, Toni Ordiñana, es tracta d'una iniciativa que ja s'ha posat en marxa en altres organitzacions, com centres educatius i culturals, però que mai s'havia estès a l'hospital.

"Amb aquest servei, els més menuts tenen al seu abast una extens ventall de llibres adequats a la seva edat mentre són a la sala d'espera, que a més de suposar una alternativa lúdica, també fomenta la lectura entre els més joves", afirma Toni Ordiñana.

Des de l'hospital, el cap de Pediatria, el doctor José Miguel Sequí, juntament amb el director i subdirector mèdic de l'hospital, els doctors Joaquín Miñana i Jose Maria Paricio, ha agraït aquesta col·laboració a la xarxa de biblioteques, que "sens dubte, beneficiarà als pacients més petits ".

Tant des de l'IMAB com des de la direcció de l'hospital, s'ha demanat als usuaris un ús responsable del material. El servei estarà disponible en horari de consultes externes, és a dir, de 8 a 15 hores de dilluns a divendres.

Cal recordar que l'hospital també disposa d'una biblioteca per a públic general amb més de 1.500 exemplars, i per a personal sanitari, amb manuals i revistes especialitzades, situada al primer pis i oberta de dilluns a divendres de 8 a 15 hores.

A més, a la planta d'hospitalització de Pediatria, els menors ingressats disposen d'una aula i d'una sala de jocs amb material de lectura infantil i juvenil, així com la possibilitat d'aprendre informàtica gràcies a una aplicació de recent implantació."

Beatriz Rodrigo Llobell
Gabinet de Comunicació.- Hospital Francesc de Borja
Av. de la Medicina, 6. 46702 Gandia
http://gandia.san.gva.es/
Twitter: @GVAhgandia




En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política