Document del mes de Febrer: Joan Pellicer, 10 anys després

Aquest reportatge de Júlia Planelles es va elaborar poc després de la mort de Joan Pellicer i Bataller, metge etnobotànic de Bellreguard, però en realitat un 'homenot' d’aquells que marquen època. Una persona especial, enciclopèdica, rebel davant de qualsevol establishment i gairebé impossible d’encasellar amb les etiquetes a l’ús.

El document incideix sobretot en la seua faceta d'home de les plantes, la més coneguda i reconeguda. Hi descriu herbes remeieres com l’alfàbrega i el raïmet de pastor o d’altres com el tamarit. Així mateix, podrem veure imatges del seu soterrar a Bellreguard (7-02-2007), de la presentació del llibre De la Mariola a la mar o del premi Carmesina, que li van atorgar el maig de 2008 i van recollir les seues filles.

També apareixen unes breus instantànies de l’homenatge acadèmic que se li va fer per part del nostre Arxiu Històric i del CEIC Alfons el Vell, junt a la Universitat de València i l'UPV, en unes jornades que portaven per títol Joan Pellicer: medicina rural i cultura popular al País Valencià. Concretament, es veu per uns moments Daniel Climent i Giner, qui participava en la sessió d’homenatge que se li va tributar.

Descripció: Joan Pellicer, etnobotànic. Juliol de 1947 - gener 2007
Fons: Gandia TV
Tipologia documental: vídeo
Programa: En passat
Guió i producció: Júlia Planelles
Data d’emissió: 15-10-2009
Durada: 9 m 23 s
Signatura: CDY-1/1554



 Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política