Document del mes de juny: La primera bandera blava a la platja de Gandia (1987)

El 29 de maig de 1987, en el marc de l'Any Europeu del Medi Ambient, el Ple Municipal de Gandia, aleshores presidit per Salvador Moragues, va adoptar l’acord de sol·licitar, per primera vegada, el distintiu de bandera blava. En aquells moments, naixia aquesta iniciativa de la Comunitat Europea  per tal d’estimular la protecció de les costes i el seu entorn.

L’assumpte va ser tramitat davant de la Comissió de les Comunitats Europees, a través del director general de relacions institucionals de la Presidència de la Generalitat Valenciana. El dia 27 de juliol, arribava la felicitació del president de la Generalitat, Joan Lerma, per haver aconseguit la 'Bandera Blava dels Mars Nets d'Europa'.

Els paràmetres que aleshores es tenien en compte per a la seua concessió eren els de vigilància, informació, control regular de l’aigua, neteja i agermanaments amb ciutats europees. A més a més, hom tenia en consideració els més diversos equipaments i serveis, com podien ser les postes sanitàries, Creu Roja, salvament de nàufrags, dutxes, restaurants, Club Nàutic i de Tenis, o la Universitat d'Estiu, que s'havia encetat el 1984.

A l'Arxiu, hi ha diversos expedients sobre el tema, fotografies i imatges de televisió, procedents de Tele Safor. 





Data: 1 d'agost de 1987
Títol: Membres de la corporació municipal en la hissada de la bandera blava
Lloc: Gandia. Platja Nord
Procedència: Gabinet de Premsa
Fons: Fototeca
Signatura: CA-1178_0002
Persones: MARTÍ CASTELLÓ, Juan Francisco (a) "Paquito el del Grau"; MORAGUES BERTÓ, Salvador; SÁENZ DE JUANO ARBONA, José Vicente; PÉREZ MARTÍ, Mari Carmen; SÁNCHEZ, Ángel; MALONDA ESTARELLES, Ignacio; CASTELLÁ ALMIÑANA, José Manuel; SANTIAGO FERRER, Rosario; PALONÉS VILA, Antonio Javier; MORAGUES NADAL, Enrique

 Totes les fotos del mes  


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política