Document del mes de febrer: Llibre padró de les propietats de Beniopa (1818)

Aquest llibre de gran format és un dels documents de l'Arxiu Municipal de Gandia que formen part de l'exposició BENIOPA EN ELS SEUS DOCUMENTS HISTÒRICS. En ella hi ha, a més d'aquest padró espectacular, el primer i darrer llibre d'actes conservat de l'Ajuntament de Beniopa (1885-1965), el llibre-expedient amb els darrers 'quintos' del poble, documents de la guerra civil (1936-1939) i l'acta definitiva de fusió de Beniopa-Benipeixcar-Gandia, amb la presència de tots els components de les tres corporacions municipals (26-11-1965). 
El llibre padró de l'equivalent del lloc de Beniopa, un dels documents més antics de l'Arxiu de Beniopa (1818), està enquadernat en pergamí i està format per 463 fulls numerats on es conté la descripció de totes les terres i cases posseïdes pels Beniopers i pels forasters que tenien propietats en els seu reduït terme, com ara alguns canonges de la Seu gandiana.

L'Arxiu Històric de Gandia també ha cedit diverses obres de la seua Biblioteca Històrica. A més a més, l'exposició conté documents procedents de l'Arxiu de la Catedral de València i de particulars que han aportat generosament els seus 'tresors'.

Amb aquesta actuació l'Arxiu Històric es suma i participa de les iniciatives ciutadanes de caire cultural i trasllada els documents allà on poden jugar un paper didàctic, prop dels seus protagonistes. Prèviament, abans de la seua eixida temporal, tots els documents han estat digitalitzats.

La Mostra es pot visitar de dilluns a dissabte de 18 a 20 al saló d’actes del Centre Social de Beniopa fins al 14 de febrer.





Títol:
 Llibre padró de les propietats que paguen l'impost de l'equivalent  al lloc de Beniopa

Fons: Arxiu Municipal de Beniopa
Signatura: AD-67

Data: 1818
Observacions: enquadernat en pergamí.
Document digital en el repositori:
            Format: tif
            Grandària: 111 MB
            Resolució: 400 ppp

 Totes les fotos del mes  


cartell expo




En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política