UNA NOVA FINESTRA PER CONÉIXER GANDIANS REMARCABLES

Fa unes setmanes, es va celebrar el Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual. Un patrimoni que, per un costat, s’eixampla exponencialment, però d’un altre, corre el perill de desaparéixer, atesa l’existència de suports tradicionals de polièster amb emulsions químiques i amb data de caducitat.

Per tal de difondre aquest potencial documental i informatiu tan important, l'Arxiu Històric ha creat un nou apartat, en el seu espai, a la plataforma Vimeo, accessible per a tots, a través de la web: en ell s’encabeixen un seguit de reportatges de caràcter biogràfic: Persones i personatges.

Els vídeos procedeixen de Gandia TV i del Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València, i es van produir en la dècada dels anys 2000.
Hem començat amb una trilogia, dedicada a tres personalitats molt significatives en el panorama del segle XX, a la nostra ciutat.

Arxiu Històric de Gandia en Vimeo.

Marcel·lí Pérez, l’alcalde anarquista del Grau

Un documental sobre aquest líder sindical dels anys 1930, amb els testimonis de Salvador Sancho, Paloma, de la seua filla Mari Carmen Pérez i de Batiste Pascual, Zabalo. Amb imatges i referències sobre la Guerra Civil a Gandia.

Josep Camarena, un referent històric

Josep Camarena (Llocnou de Sant Jeroni 1921 - Gandia 2004) va ser nomenat fill adoptiu de la ciutat de Gandia, l’any 1993. A més d’escriure llibres capdavanters d’història local i exercir com a catedràtic d’història i geografia a l'Institut Ausiàs March, amb la seua bonhomia i gust pel passat, es va constituir en tot un referent cultural i social en les dècades centrals del segle XX.

Ligorio Ferrer, Ligoriet

És un dels autors teatrals gandians que més reconeixement i fama va assolir. Nat el 1898 i dependent d'algunes botigues, això no obstant va desenvolupar una tasca important de caire periodístic, i també com a actor i director teatral. Hui dóna nom al concurs teatral anual que convoca la Federació de Falles de Gandia.


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política