La foto del Mes: LA GRAN NEVADA DE 1960

L’11 de gener de 1960, va tenir lloc, segons diverses fonts, la nevada més important del segle XX (i el que portem del XXI). Va nevar en mitja Espanya i en tota la Comunitat Valenciana, inclosa la mateixa vora de la mar.
El fons documental de la Cambra Sindical Agrària, conservat al nostre Arxiu Històric, dóna testimoni de la tramitació d’ajudes a causa dels danys nombrosos que van patir els arbres de cultiu. Als inicis de febrer, el Ministeri d’Agricultura va demanar, a les germandats agràries, un lliurament de dades precises i informes, per a la qual cosa els tècnics s’havien de desplaçar i visitar els diferents termes. En el nostre cas i a l’expedient corresponent, hi ha relació dels arbres afectats (bàsicament, tarongers) en diferents partides: Marxuquera, Alta i Baixa, Rajolar, Casa Blanca, Castell, Horteta, Rausell, Vela, Camí de la Mar, Senda de València o Rafalcaid, tot indicant si els arbres eren joves o vells i la valoració en diners (Sig. DB-109/1).
 
D’altra banda, el nostre Arxiu també conserva imatges fílmiques d’aquesta nevada, cedides per Ángeles Garcia Trilles, filmades en super 8 mm, que ara es troben digitalitzades gràcies a un acord amb la propietària.

La foto triada és de l’estudi de Pedro Laporta, que pertany a la quarta generació d’una saga molt fructífera de fotògrafs, provinent de la ciutat d’Alcoi i instal·lada a Gandia, a les darreries del segle XIX.


Fitxa tècnica
Títol: Plaça del Rei en Jaume I o dels Colomets, nevada, amb el cinema Goya al fons.
Data:  Gener de 1960

Autor: Pedro Laporta
Col·lecció: Família Sáenz de Juano
Signatura: DE-0020/0020
Foto del mes Gener 2015



 Totes les fotos del mes  





En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política