LA FOTO DEL MES: Falla de la plaça de Santa Clara, amb el lema ‘El Cinematógrafo’


L'any 2005, la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 27 d'octubre Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. L'objecte no era un altre que el de salvaguardar i conservar les imatges en moviment.
Els documents audiovisuals, com ara les pel·lícules, els programes de ràdio i televisió, o les gravacions en àudio i vídeo són els registres primaris dels segles XX i XXI.
Transcendeixen l'idioma i les fronteres culturals, tot apel·lant a la vista i l'oïda. De fet, han passat a ser un complement molt important de la constància escrita tradicional.
El nostre Arxiu Municipal fa temps que és conscient d'aquest fet i, per això, conserva i intenta posar al dia les seues col·leccions de material gràfic, en àudio i audiovisual. En els darrers anys, els esforços s'han centrat en la instal·lació i conservació de l'arxiu audiovisual i escrit de la televisió local municipal.
A més a més, recentment, s'ha signat un conveni gràcies al qual la Filmoteca Valenciana està digitalitzant l'arxiu fílmic de Denias Publicidad.
 
Aquest mes, la nostra foto retrata el gran interés que la societat dels anys 1920 i 1930 tenia per les projeccions fílmiques, les quals anaven substituint i desplaçant el centre de gravetat als teatres gandians, com ara el Serrano i el Royalty.
La imatge en qüestió formava part de la I Mostra Gràfica de les Falles de Gandia, la qual es va realitzar en Foment AIC, el març de 1982, amb imatges del col·leccionista Joan Josep Coll i Fornés.

Fitxa tècnica
Observacions: Sàtira referida a la dolenta programació de teatre. Segon premi de l'Ajuntament. Pepico fou l'artista.
Data: març de 1929
Fons: Fototeca Digital
Col·lecció: Joan Josep Coll
Signatura: CA-0003
Foto del mes Novembre 2014




 Totes les fotos del mes  





En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política