LA FOTO DEL MES: "20 Anys de l’Escola Universitària de Gandia de la Universitat Politècnica de València"

Gandia ha estat i és una ciutat amb una intensa tradició i vida universitària. Ara fa vint anys es va concretar un anhel molt sentit amb la construcció i posada en funcionament de l'Escola Politècnica Superior de Gandia de la Universitat Politècnica de València.
Va ser un procés liderat per l'Ajuntament que comptava amb un ample consens i una participació intensa de molts estaments culturals i empresarials de la ciutat.
Durant els anys 1992 i 1993 l'ajuntament de Gandia va encarregar diversos informes sobre la possible implantació d'ensenyament universitari a Gandia i el mateix octubre de 1993 s'encetaven les classes en uns locals del col•legi de les MM Escolàpies.
El 18 d'octubre de 1993, tenia lloc en un acte solemne al Palau, la signatura d'un conveni on confluïen la Generalitat Valenciana, l'Associació Pro-Universitat, la Universitat Politècnica i el propi Ajuntament.

Un decret de la Generalitat Valenciana (DOGV de 11-01-1994) donava contingut legal als projectes i el 21 d'abril de 1994 es posava ja la primera pedra de l'edifici.

El 25 d'octubre de 1994 es descobrien les plaques per inaugurar l'edifici principal al Grau de Gandia. El 1999, l'Escola Universitària passava a ser Escola Politècnica Superior.

Fitxa tècnica
Títol: Inauguració de l'Escola Universitària de Gandia de la Universitat Politècnica de València.
Data:25/10/1994
Fons: Fototeca Digital
Col·lecció: Levante-EMV
Signatura: CA-2501_0107
Foto del mes Octubre 2014



 Totes les fotos del mes  





En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política