La col·lecció municipal de cartells accessible a través de la web l’IMAB

Podreu veure les imatges i consultar la base de dades, amb els cartells de fira i molts altres documents gràfics.

El programa Cèrcol permet fer recerques per termes com fira, cultura, conferències, setmana santa o qualsevol altre terme que introduïsca l'usuari en la modalitat de recerca lliure.

També hi ha una recerca més avançada. En alguns casos, es disposa de fitxes biogràfiques dels autors de les obres, a les quals es pot accedir mitjançant un pdf.


Link Material Gràfic
 
A una tasca de molts anys de col·lecció, conservació i descripció de materials gràfics municipals s'ha afegit una altra de programació informàtica, revisió i actualització de les descripcions, així com de digitalització, la qual cosa fa accessible al públic, de forma ben fàcil, l'accés a aquests materials: una col·lecció de més de 2500 unitats documentals, tractada per l'arxiver i informàtic Bernat Martí Pellicer.

El material gràfic no fotogràfic de l'Arxiu Històric de Gandia comprén cartells i altres materials en diferents suports i tècniques: serigrafia, gravat, offset, dibuix, collage i impressions diverses. L'arc cronològic va des de 1805 (uns gravats realitzats sobre dibuixos de Francisco de Goya) fins a l'any en curs. Es tracta d'una col·lecció municipal, constituïda per encàrrecs del Departament de Cultura, així com compres, donacions i adquisicions de procedència diversa. Hi predominen els cartells que recullen activitats de tot tipus, realitzades a Gandia i a la comarca de la Safor. S'hi inclouen gravats i calendaris. L'esquema bàsic de classificació és el següent:
 
1. Festes: Des de 1881
2. Actes culturals: Des de 1970
3. Esports: Des de 1997
4. Difusió institucional Des de 1998
5. Obres artístiques Des de 1805

Il·lustració:
Part superior del cartell de la fira de Gandia, celebrada del 9 al 17 d'octubre de 1897. Emmarcat en fusta i metacrilat, i situat a l'escala d'accés a l'Arxiu Històric.
Mesures: 3 metres d'alçada per 1 metre d'amplada.
Fons: Material Gràfic
Signatura: CB-0001




.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política