Amplíem el fons de testimonis orals a l'Arxiu Històric

Cada vegada més, tant els autors especialitzats com la societat en el seu conjunt valoren l'existència de testimonis orals d'aquelles persones que, per la seua edat, han viscut en la seua pell experiències històriques importants.
És el cas d'un grapat d'entrevistes servades entre els fons sonors de l'Arxiu Històric de la Ciutat. Alguns dels entrevistats són Vicente Sáenz de Juano Garcia, Francisco Díaz, antic propietari de 'El Morquí', Roberto Gómez Romaguera, persona lligada al port, Josepa Garcia Almiñana, neta de Cayetano Garcia Castelló, o Tobies Galiana, regidor de l'Ajuntament durant la Guerra Civil.
A tot aqueix patrimoni s'ha afegit ara una col·lecció de més de 70 cintes donades per Eladi Mainar Cabanes amb més de 55 hores de gravació. Mainar és un historiador que ha treballat molt amb testimonis orals i ha acumulat una valuosa col·lecció de gravacions, realitzades majoritàriament en la dècada dels anys 1980.
Mainar nascut a  Simat de la Valldigna, ha realitzat nombroses publicacions sobre la història del segle XX i actualment és professor de l'Institut d'Ensenyament Secundari de Xeraco.
Aquest gest de generositat i la digitalització de les gravacions, imprescindible per a la seua correcta conservació, permetrà la disponibilitat i divulgació d'un gran potencial informatiu per al públic i per als estudiosos.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política