CÈRCOL

Aplicació informàtica de l'Arxiu Històric de la Ciutat per al tractament de col·leccions i materials especials.
Aquesta nova aplicació informàtica dóna una solució concreta a la consulta i la reproducció de materials fotogràfics i cartogràfics, amb l'expectativa de poder incloure també els materials sonors, audiovisuals, icònics i microfilms. Ara com ara, es pot accedir ja a unes 4.000 imatges digitalitzades sobre Gandia, amb les fitxes corresponents, així com a un miler de plànols, més de la meitat dels quals compten amb la imatge digitalitzada.
Les col·leccions es diferencien dels fons d'arxiu en què són aplegades per una persona o entitat segons un criteri preestablert: en el nostre cas, els suports i la relació temàtica amb la ciutat de Gandia. Els documents d'arxiu, en canvi, són produïts de forma natural i indefugible per una persona o organització en l'exercici de les seues funcions.
Per als arxivers és molt important la informació associada a les imatges (allò que en el llenguatge informàtic hom anomena "metadades"), és a dir: l'autor, la cronologia, el lloc, les persones retratades... Si disposem d'aquestes dades, el document pren tot el seu valor i sentit.

 

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política