LA FOTO DEL MES: Antic parc de bombers a la plaça de Loreto

Aquest mes de novembre farà 30 anys de la creació del Consorci Provincial de Bombers i la inauguració dels nous locals a l'avinguda d'Alacant, a l'altre costat del riu. A la imatge, es poden veure les instal·lacions que aleshores s'abandonaren, a la plaça de Loreto de Gandia, i que serviren provisionalment com a Reforç de la Policia Local.
El mateix 1982, l'Ajuntament de Gandia havia arrendat els nous locals on traslladarien els bombers. Tot alhora, i ja des de 1981, anava conformant-se el consorci provincial, dependent de la Diputació. Finalment, a partir dels anys 1989-1990 es construïa un nou parc de bombers al polígon Alcodar, el qual s'inaugurava el 1991 i és l'actual en funcions. De tot això, n'hi ha testimonis documentals a l'Arxiu Històric.

El 1988, l'antic Reforç dels Bombers, aleshores ocupat per la policia local, va ser restaurat per a esdevenir la seu de la Universitat Popular de Gandia, funció que hui conserva.

Francisco J. Zubillaga Garcia, autor de la imatge, va ser, durant les dues darreres dècades del segle, XX un dels principals cronistes gràfics de la nostra ciutat, la qual cosa té un interés particular, ateses les nombroses transformacions en els edificis i el traçat urbà. Va realitzar molts treballs per a l'Ajuntament, va ser membre del CEIC Alfons el Vell (1990) i, a hores d'ara, l'Arxiu Històric serva bona part del seu arxiu fotogràfic, amb els negatius corresponents. Més de 1200 de les seues fotografies es troben digitalitzades i disponibles en la Fototeca  d'aquesta web.


Fitxa:
Antic parc de bombers a la plaça de Loreto
Data: 1982, març
Autor: Francisco Zubillaga
Signatures: CA-746/11 (positiu paper) 
                   CA-1492/5 (negatiu polièster)
Foto del mes-Novembre 2012



Totes les fotos del mes





 

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política