LA FOTO DEL MES: "El port de Gandia, un espai dinàmic"

De cara a l'estiu, el port de Gandia i els seus voltants seran visitats per una munió de persones. És aquest un espai que ha canviat moltíssim i molt ràpidament amb els anys. Per a documentar-ho i contrastar-ho, hi ha un munt d'expedients, plànols i fotografies a l'Arxiu Històric.
 
El 25 de juny de l'any 1884, una Reial Ordre concedia el permís per a construir el port de Gandia i el 23 de juny de 1886, se'n col·locava la primera pedra. Com és sabut, les obres acabarien el 1893, simultàniament a la construcció del ferrocarril que comunicava el port amb Alcoi i que portaria una primera onada d'estiuejants i turistes, arribats des d'aquest centre industrial.

El 18 de juny de l'any 2004, ara fa deu anys, era inaugurat un nou aparcament al Grau de Gandia, al costat de l'avinguda de la Pau, tot just on abans es trobaven els terrenys dedicats al desballestament de vaixells vells. Són els terrenys que encara l'any 1960 conformaven una platja a la part nord del port, com es veu, reblida de barquetes familiars, i des d'on els cultivadors de clòtxines acudien per mantenir els seus vivers de musclos, també visibles a la foto.

Enfront, es poden observar els edificis dels consignataris i les oficines del port.

Fitxa tècnica:
Títol: Tarja postal del Port de Gandia vist des del nord-oest
Observacions: Vista parcial de la platgeta a la part nord del port, amb dos vivers de clòtxines al centre de la bocana.
Autor: A. SUBIRATS CASANOVAS
          Ediciones FISA (Barcelona). Postales Escudo de Oro.
Data aproximada: 1960
Fons: Fototeca Digital
Signatura: CA-3005_0001
Foto del mes - Juny 2014

.
 Totes les fotos del mes 





En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política