Els arxius parroquials, més accessibles a través de web

El Servei Diocesà d’Arxius de l’Arquebisbat de València ha culminat recentment una gran tasca per fer accessibles els registres parroquials de batejos, matrimonis i soterrars amb més de 100 anys d’antiguitat, si bé encara resta per enllestir-la i millorar-la.

Aquesta és una notícia important per a totes aquelles persones, cada dia més, que busquen antecedents de la seua família, per qualsevol motiu, i sovint construeixen arbres genealògics.

Cal explicar que l’aplicació informàtica que s’ha posat en marxa, accessible en Arxparr  conté una indexació de persones batejades, casades i soterrades, no la visió directa dels documents. A partir de la localització de la persona, es pot sol·licitar una reproducció, certificada o no, de cada registre. Hi ha més informació en la web esmentada i en el diari Levante de 23 de març de 2014, en la seua versió impresa (p. 23) i en Complejo operativo con voluntarios "in situ"  

La consulta dels quinque libri i registres digitalitzats es pot fer a la mateixa seu de l’Arxiu Diocesà: carrer El Palau 2, 46003 València. Telèfon: 963829759. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla  L’horari de consulta de la documentació històrica és de dilluns a divendres, de 9 a 13 h.

De moment, de la comarca de la Safor, hi ha fotodigitalitzada documentació relativa a les parròquies de  sant Josep i la Col·legiata de Gandia, santa Maria i sant Roc d’Oliva, sant Bertomeu de Rótova, sant Miquel de Palma, sant Miquel de Bellreguard, santa Bàrbara de Piles i sant Pere de Tavernes. Tant les indexacions com les fotodigitalitzacions són, en molts casos, parcials i no completades. És el cas de l’Arxiu de la Col·legiata de Gandia, on no es troben introduïts els batejos.

A l’Arxiu Històric de Gandia són, també, consultables els registres de Benirredrà, el Real de Gandia (que conté els registres més antics de Benipeixcar) i Bellreguard. A la Sala de consulta de l’Arxiu Històric, disposem d’un accés directe a ‘Arxparr’ i podem orientar-vos o introduir-vos en el seu maneig.

Fotograma que fa d'il·lustració:
Quinque libri de la parròquia de Sant Miquel de Bellreguard

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política