Ara fa... 130 anys del viatge inaugural del tren d'Alcoi

El 24 de gener de 1893, ara fa 130 anys, s’inaugurava oficialment el servei de tren entre Alcoi i Gandia. La seua construcció, obra de la mateixa companyia promotora del port, l’Alcoy and Gandia Railway and Harbour, va tindre una importància cabdal en el desenvolupament econòmic de les Comarques Centrals Valencianes. Si més no de les de l’interior, com ara l’Alcoià i el Comtat que, malgrat gaudir d’una indústria puixant, havien quedat al marge de les principals rutes de comunicació per la seua complicada orografia.
Malauradament, no conservem cap testimoni gràfic d’aquest viatge. La fotografia que presentem, que retrata màquines i treballadors de la línia en l’estació de Gandia, està datada 10 anys després, quan l’italià Bernardo Bovio, contractista i autor de la imatge, treballava a les obres dels magatzems del port.

A l’Arxiu Històric està disponible, tant el fons documental de l’estació de ferrocarril de Gandia, gràcies a una donació dels hereus de Vicent Bonet Peris, com la col·lecció fotogràfica de Bernardo Bovio, que va ser donada per la seua besnéta Ana Isabel i que conté, a més, interessantíssimes imatges del port i Venècia.
 
Títol: Dipòsit de màquines. Estació de Gandia
Data: 1903
Autor: Bernardo Bovio Gil
Signatura: AHG, CA 2285/4

Accessible a: cercol.org

Totes les fotos del mes  



En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política