Celebrem el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual 2016 amb la publicació d'un reportatge sobre els primers anys de televisió local a la Safor.

Aquest reportatge sobre la història de la televisió a Gandia i la Safor, realitzat per al primer aniversari de TeleSafor, inclou imatges dels primers canals de televisió privada a la comarca: Tele Safor, Canal 5, Tossal Visió i TeleSafor, empreses arriscades que van donar les primeres passes en aquest mitjà i que van ser el viver de la futura Gandia Televisió i el lloc on van iniciar la seua trajectòria molts professionals de la televisió, com ara Xelo Miralles, Llorenç Abril, Salvador Caudeli o Miguel Ángel Picornell.

L'any 2005 la UNESCO va instaurar la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual cada 27 d'octubre, amb l'objectiu de sensibilitzar els governs, les administracions i el públic en general sobre la necessitat de salvaguardar el patrimoni audiovisual com a part de la memòria col·lectiva dels pobles. Aquesta data s'ha establert com a esdeveniment anual per part de la UNESCO.

Cada any, aquesta diada ofereix un punt de trobada internacional pels centres de tot el món que conserven i difonen el patrimoni audiovisual per celebrar i reconèixer el valor d'aquesta documentació per a les futures generacions.

Enguany, l'eslògan és "It's your story – Don't lose it". Les diferents iniciatives impulsades per organitzacions d'arreu del món es poden consultar a la web oficial del World Day Audiovisual Heritage (WDAH) hostatjada per la International Association of Sound and Audiovisual Archives (IASA).

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia conserva, per un costat, una col·lecció de materials audiovisuals municipals composada per un total de 306 documents en diversos formats, entre les quals hi ha super 8 mm, 16 mm, videocassetes en VHS i DVDs. L'àmbit cronològic va des de 1920 a 2014.

Per volum i per importància, cal destacar el fons de Gandia Televisió, el qual integra, al seu torn, l'antic arxiu de TeleSafor, entitat privada predecessora de GTV. Aquest fons conté al voltant de 58000 documents amb una datació que va des de 1986 fins a 2011.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política