Ara fa... 45 anys de les eleccions municipals de 1979

Després de la mort de Franco s'inicià un procés de transició que culminà la primavera de 1977 amb les primeres eleccions generals i l'abril de 1979 amb les primeres eleccions democràtiques des de 1931.
Quedava al darrere la corporació presidida per Miguel Pérez Valdés i un darrer ajuntament, predemocràtic, del qual formaven part figures conegudes com ara Josep Lloret Tarrassó, Pasqual Lucas Català, Vicente Castellà Miralles, Sebastià Dénia o el constructor Salvador Borrás.

El 19 d'abril de 1979 tenia lloc la sessió constitutiva d'un nou Ajuntament certament plural. En ell tenien representació la UCD (7 regidors), encapçalada per Juan Román Catalá i el PSPV-PSOE (6), amb Salvador Moragues Bertó al capdavant, com a partits majoritaris. L’Agrupació Independent obtenia dos representants, amb Paco Martí al front, Esquerra Unida de Gandia dos més, encapçalats per Paco Candela i el Partit Comunista de Salvador Fuster també dos. ‘Objetivo Gandia’ i ‘Alianza Popular’ obtenien una regidoria cadascun.

Al final de la sessió seria investit alcalde Juan Román com a cap de la llista més votada. Ni Román ni els successius alcaldes fins l’any 2015 comptarien amb majoria absoluta, tot formant-se governs de consens o coalició.


Títol: Juan Román Catalá, en el seu primer discurs com a alcalde de Gandia.
Autor: Pedro Laporta.
Fons: Sebastià Dénia
Data: 19/04/1979
Signatura: CA 0312/30


Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política