Ara fa... 40 anys que Josep Lloret va ser escollit president de la Junta Local Fallera

El 28 de maig de 1982, a uns salons de Foment plens a vessar, es celebrà l'assemblea que va escollir Josep Lloret Tarrasó president de la Junta Local Fallera de Gandia.
Era el principi de la seua segona etapa al capdavant de l'entitat, que ja havia presidit entre els anys 1968 i 1978, i arribava en un moment en què les relacions de la Junta amb les comissions s’havien enterbolit a causa del conflicte al voltant dels símbols del país.

Josep Lloret va estar sempre implicat en el teixit associatiu de la ciutat. Va ser, com hem dit, president de la Junta Local Fallera més de vint anys, fundador del pas de sant Pere, Tio de la Porra, directiu de Foment... i va estar relacionat amb l’Associació d’Amics de la Seu, l’antic «Instituto Duque Real Alonso el Viejo», el Cercle Musical i la UAM Francesc de Borja. A més, des de la pròpia institució municipal, participà activament en l'agermanament amb Laval i la finalització del col·legi Joanot Martorell. Per tot plegat, se li va concedir el títol honorífic de Fill Predilecte de Gandia l’any 2015.
 
Lloret va faltar en 2016. Uns anys més tard, en novembre de 2020, la seua filla Anna va donar a l'Arxiu, com a testimoni de la vida intel·lectual i ciutadana del seu pare, tot un conjunt de fons documentals relacionats amb la seua etapa com a regidor, la seua activitat en el món associatiu, diferents mecanoscrits inèdits d'obres pròpies, així com una important col·lecció de llibres, publicacions periòdiques, programes de mà i fotografies que hui estan a l'abast de tota la ciutadania.

Títol: retrat de Josep Lloret Tarrasó
Autor: Sebastià Dénia
Data: ca.1970
Signatura: AHG, CA-500/1

Accessible a: cercol.org

Totes les fotos del mes  

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política