Ara fa... 21 anys del canvi de nom del carrer Dos de Maig a Primer de Maig

El primer de maig és una data celebrada arreu del món per la classe treballadora des de la seua institució en el Congrés Internacional Socialista celebrat a París el 1889. Es tractava de commemorar la vaga general convocada a Xicago i altres ciutats nord-americanes per al dia 1 de maig de 1886 per tal de reivindicar la jornada de huit hores.
En els primers anys 2000 es va reunir a l'Ajuntament una Comissió informativa especial per a la denominació de carrers i places, la qual va fer la tasca de proposar al plenari municipal l'actualització del nomenclàtor urbà de Gandia en uns anys de creixement accelerat.

Aquesta comissió estava presidida per Emili Selfa Fort i n'eren vocals Jeroni Banyuls Garcia i Francisco Enguix Escrivà. Com a assessors tècnics actuaven Josep Lloret Tarrassó, Àlvar Garcia Gimeno, Joan Climent Pasqual i Vicent Bonet Sendra.

Entre les línies mestres en l'actuació d'aquesta comissió hi eren l'adaptació del nomenclàtor a les tradicions locals, la personalització del centre històric i dels barris, així com l'eliminació de duplicats.

En la seua sessió del 21 de juny de 2020 la comissió elevava al plenari una ampla proposta d'acord de canvis, entre els quals es trobava el nomenament del Primer de Maig. Finalment, l'acord plenari, per unanimitat, es va produir el 6 de juliol d'aquell any.

El cartell reproduït es troba elaborat a partir de l'obra del pintor italià Giuseppe Pellizza da Volpedo "El quart estat" (1901).




Títol: Celebrem el nou nom del carrer. Celebrem el Primer de Maig
Descripció: Cartell anunciador del canvi del nom del carrer Dos de Maig a Primer de Maig
Procedència: fons municipal
Col·lecció: material gràfic no fotogràfic
Any: 2001
Signatura: CB-0619

Totes les fotos del mes  



En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política