Revistes de les Comarques Centrals

La biblioteca que acompanya la sala de lectura de l'Arxiu Històric conté unes riques i diverses col·leccions de revistes, no solament de la Safor sinó de les comarques veïnes. Aquestes revistes són reflex d’una activitat cultural i informativa certament rellevant i significativa i ens permeten estar al dia de les darreres novetats i investigacions de temàtica local. Moltes d’elles ens arriben per intercanvi de publicacions.
Entre el miler llarg de capçaleres que formen l'hemeroteca, no poques es produeixen en ciutats i pobles veïns a la nostra comarca, de les quals en destaquem algunes. A la Vall d’Albaida podrem trobar les veteranes Alba i Almaig; el setmanari Benicadell o la revista literària Tendur. De la Marina Aguaits: Revista d’Investigació i Assaig, L’aiguadolç: revista de literatura, o Xàbiga. De la Costera de Xàtiva destaca Papers de la costera i a Alcoi podem trobar Eines, Recerques del Museu d’Alcoi i Quaderns del Museu d’Alcoi; o Fulcre, aquesta darrera de contingut pedagògic. A Cocentaina es va publicar, des de 1988 Alberri: Quaderns d'investigació del Centre d´Estudis Contestans.

Evidentment, cal no oblidar algunes publicacions específiques de l’àmbit de les comarques centrals com Espai Obert (1994-1998), Comarques Centrals (1999-2001), setmanari editat per Levante-EMV, Espai del Llibre (2002-2011) o la més actual de Riuralogia: estudi dels riuraus i de l'arquitectura rural,  la qual es publica des de 2012.

A la nostra comarca, cal tenir en compte la Revista de la Safor, anuari del CEIC Alfons el Vell, però també altres com La Falzia, de la Vall del Vernissa, Bresca, de Vilallonga, L’Escudella, de Xeraco, Cabdells, a Oliva, o L’Avenc a la Valldigna.

A les vitrines de l’entrada a l’Arxiu Històric, des del claustre de Sant Roc, podreu trobar alguns dels darrers números d’aquestes publicacions.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política