Trasllat de l'Arxiu del Moviment d'Objecció de Consciència (MOC) des de Gandia a Alacant

Entre les darreries de 2017 i els inicis de 2018 s'han aplegat a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia un seguit de fons esparsos per tal de constituir l'Arxiu Històric del MOC, la qual cosa va tenir lloc el passat 23 de juny a Gandia en un acte específic. Aquest arxiu aplega una cinquantena de caixes amb documentació original, cartells, publicacions i gravacions procedents d'un total de nou donants particulars (Santiago Almiñana, Jesús Eduard Alonso, Josep Tarrassó, Josep Francesc Blai, Pasqual Pastor, Rafael Rodrigo, Josep Antoni Tomàs, Francesc Garcia Barberà i Carlos Pérez Barranco) així com dos col·lectius del MOC avui vius: el grup Tortuga, d'Elx-Alacant, i Antimilitaristes-MOC de València).

Al llarg del procés s'ha anat aplegant informació sobre els avatars i història dels fons aportats i sobre els seus productors, així com una descripció sumària dels mateixos. El seu inventari, catalogació i digitalització haurà de ser completat a posteriori a l'arxiu que definitivament acollirà aquests fons.

Reunits representants del MOC a Alacant, en el mes de juliol d'enguany, amb la directora de l'Arxiu de la Universitat d'Alacant, Mercedes Guijarro, i l'arxiver de Gandia Jesús Alonso, es va decidir que el destí definitiu hauria de ser en aquesta seu en raó de l'època que abasten el fons (1971-2002), per l'arrelament i dimensions del projecte d'Arxiu de la Democràcia i, sobretot, per l'equip de professionals que hi treballa i que dóna garanties per a la correcta descripció i difusió d'aquest arxiu creat 'ex nuovo'. Evidentment, l'arxiu del MOC no està tancat i es troba obert a noves aportacions.

El passat divendres dia 5 va tenir lloc el trasllat definitiu dels fons des de l'Arxiu Històric de Gandia a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política