Ha faltat Francesc Pons Moncho

Recentment hem perdut un amic, publicista i investigador ben important en la nostra comarca: el prevere Francesc Pons Moncho.

Vaja per ell aquest recordatori breu de la seua figura, sempre amable i plena de bonhomia. Com també curulla de sabers i d'habilitats en el detallat coneixement de la nostra història i dels nostres arxius.
Deixem ací una llista de les seues publicacions, la major part disponibles a la nostra Biblioteca Històrica. Entre elles hi ha un recull d'articles seus a la revista Cabdells, núm. 6, junt als quals es troben diverses ressenyes de la seua biografia a càrrec de Vicent Canet Llidó i Josep Antoni Gisbert Santonja.

Val la pena dir que, malgrat tractar-se sovint de publicacions en llibres festius, totes elles porten darrere una minuciosa tasca d'investigació, molt pròpia de l'estil i el caràcter de Francesc Pons.


A més a més, la seua estima pel patrimoni documental el van portar a restaurar i inventariar els arxius parroquials dels quals va ser responsable, com ara els de sant Roc d'Oliva i Daimús.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política