9 de juny: Visita a l'Arxiu Històric, amb motiu de la Diada Internacional dels Arxius 2018

"Arxius: governança, memòria i patrimoni"

Enguany, a Yaounde, al Camerun, tindrà lloc la conferència del Consell Internacional d'Arxius sobre aquesta temàtica.

Es tracta d'una trilogia que resumeix molt bé allò que podem aportar els arxius a la nostra societat: en primer lloc, un mitjà per a la correcta gestió dels assumptes i, el que és més important, per a una gestió característica de la 'governança', en la qual tots podem i hem de participar, en bona mesura perquè la informació adient i els nostres drets es troben garantits amb la correcta gestió de documents autèntics i fiables.
Amb el temps, també, els documents acaben esdevenint part del nostre patrimoni material i immaterial, part de la nostra cultura, dels nostres valors i de la memòria del que hem fet i hem estat, base per a la construcció del present i del futur.

En definitiva, els arxius faciliten i fan possible una bona governança, constitueixen bona part de la nostra memòria col·lectiva i individual, i enriqueixen el nostre patrimoni cultural.

Per passar de l'abstracció als fets i facilitar el contacte directe de la ciutadania amb el nostre patrimoni documental, hem programat PER AL MATEIX DIA 9 DE JUNY, A LES 11.00 h una visita guiada a l'Arxiu Històric, conduïda pel seu director. Es podran veure els dipòsits que no són accessibles al públic, així com una selecció dels documents més importants i simbòlics.

Les places són limitades. Caldrà fer la reserva al telèfon 962959567 o al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . Si es completa el primer grup, hi haurà una segona opció a les 12:30 hores.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política