Tercer número de la col·lecció didàctica de Cartografia de l'Arxiu Històric

Recentment s'ha posat en circulació el número III de la col·lecció 'Dibuixar el terme: cartografia històrica de Gandia i de la Safor'. Es tracta de la impressió del primer plànol conegut de la ciutat de Gandia, el qual va ser realitzat l'any 1878 pel mestre d'obres Vicente Antonio Vidal. Com veureu, reflecteix molt bé com era la ciutat de Gandia en el moment de tombar les muralles i iniciar un procés d'eixampla i de modernització subjecte a canvis i polèmiques.
Aquest projecte, compartit pels Departaments de Cultura i de Gestió Responsable del Territori, pretén compartir amb la ciutadania el potencial documental i didàctic dels arxius, així com mostrar els canvis tan importants que han tingut lloc en els espais que habitem i xafem cada dia.
 
El plànol va acompanyat d'un estudi molt treballat de l'arquitecte i professor Alberto Peñín Ibàñez, així com d'una proposta didàctica, realitzada per Batiste Malonda Grau, en la qual es tenen en compte tant els habitants de Gandia com els visitants.

D'altra banda, Suso Monrabal Just ha realitzat una tasca exemplar de reconstrucció i restauració de la imatge fotogràfica amb la què es
comptava inicialment.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política