Biblioteca Històrica i dels Clàssics

banner-historica

Centrada en temes locals, comarcals i professionals, es tracta de la fusió de l’antiga Biblioteca Auxiliar de l’Arxiu, la biblioteca de l’erudit Josep Camarena, el fons familiar Sáenz de Juano, la biblioteca de Francesc Olmos i d’altres particulars. És molt útil per a iniciar-se o aprofundir en el coneixement d’aspectes geogràfics, històrics, econòmics i literaris de la comarca i del País.

D’altra banda, aquesta biblioteca ha dut a terme una política d’adquisicions centrada en els escriptors clàssics de la comarca: Ausiàs March, Joanot Martorell, Roís de Corella i els Borja. S’ha conformat així una col·lecció específica que incorpora des d’edicions realitzades al segle XVI fins a les traduccions, versions i estudis més actuals al voltant d’aquests autors modèlics. 

La biblioteca històrica i dels clàssics té un fons general (BC) directament accessible al públic i en bona part disponible per al prèstec. El fons dels nostres clàssics apareix diferenciat en les signatures (BC/NC) i es troba especialment protegit en vitrines. També hi ha un fons especialment protegit d’edicions antigues i exemplars particularment valuosos (BC/vitrina). Així mateix, podem identificar un dipòsit diferenciat per a separates i opuscles (BCA). Aquestes darreres col·leccions són consultables exclusivament en sala. Tots els exemplars es troben integrats en la mateixa base de dades, dins de la xarxa de lectura pública valenciana; xarxa de biblioteques de Gandia; Biblioteca Històrica i dels Clàssics. 

* Inclou en un dipòsit diferenciat (BCA) separates i opuscles.

Catàleg Novetats Contacte

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política