Novetats

La vida juega conmigo
La vida juega conmigo
David Grossman
Lumen, 2020
N GRO vid
La nova novel·la del gran autor israelià, guanyador de l'Man Booker International i ferm candidat a el premi Nobel.

Número 1 a la llista dels llibres més venuts a Itàlia i Israel

«Tuvya Bruk va ser el meu avi. Vera és la meva àvia. Rafael, Rafi, Erre, és, com se sap, el meu pare, i Nina ... Nina no és aquí. No està, Nina. Però aquesta va ser sempre la seva exclusivísima aportació a la família », anota Guili, la narradora de la vida juga amb mi, en el seu quadern.

Però amb motiu de la festa de l'noranta aniversari de Vera, Nina torna: ha pres tres avions que l'han portat des de l'Àrtic fins al kibutz per trobar-se amb la seva mare, la seva filla Guili i la veneració intacta de Rafi, l'home a qui, molt al seu pesar, encara li tremolen les cames en la seva presència.
En aquesta ocasió, Nina no va a fugir: vol que la seva mare li expliqui a la fi què va passar a Iugoslàvia durant la «primera part» de la seva vida. Llavors Vera era una jove jueva croata perdudament enamorada del fill d'uns camperols serbis sense terres, Milosh, empresonat sota l'acusació de ser un espia estalinista. Per què Vera va ser deportada al camp de reeducació a l'illa de Goli Otok i ella va haver de quedar-se sola quan tenia sis anys?

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política