Novetats

Kaputt
Kaputt
Curzio Malaparte
Galaxia Gutemberg, 2020
N MAL kap

Coincidint amb l'inici de l'ofensiva alemanya contra Rússia, Curzio Malaparte va començar a escriure Kaputt, obra amb la qual pretenia recollir el testimoni de la seva experiència com a corresponsal de guerra durant la Segona Guerra Mundial.

Malaparte recorre l'Europa ocupada pels nazis 
com si fos un espia: presència la trista impotència del príncep Eugenio de Suècia, es veu obligat a suportar l'arrogància dels líders nazis delegats a Varsòvia i és testimoni de la cruesa dels paratges de la freda Carèlia o de la noble ciutat de Iasi, desolats per la barbàrie i la fam que van convertir Europa en un munt de chatarra.

Con Kaputt -paraula germànica que evoca el trencat, el fet miques , i que esdevé un fidel qualificatiu del que va quedar d'un continent devastat per un lustre de destrucció- Malaparte teixeix una colpidora obra literària sobre la realitat, a un temps salvatge i grotesca, de la guerra al front.

Galàxia Gutenberg presenta en una nova traducció la versió íntegra d'un dels més fascinants documents sobre la guerra que hi hagi enllumenat al segle XX, posant així punt i final a una complexa peripècia editorial que s'ha dilatat en el temps des que es va publicar per primera vegada primera a 1944.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política