Novetats

El silencio
El silencio
Don Delillo
Seix Barral, 2020
N DEL sil
En un món dominat per la tecnologia, una apagada mundial obligarà a un grup d'amics a replantejar-se què és allò que ens fa humans.

Diumenge de la Super Bowl. Any 2022. Cinc amics han quedat per sopar en un apartament a Manhattan. Una professora de Física jubilada, el seu marit i el seu exalumne esperen a la parella que s'unirà a ells després d'un accidentat vol des de París. La conversa abasta des de les apostes esportives fins al bourbon i el manuscrit de 1912 d'Einstein sobre la teoria de la relativitat. Tot d'una, una apagada deixa a el món a les fosques i les connexions digitals que han marcat les nostres vides es tallen.

Don DeLillo va completar aquesta novel·la poques setmanes abans de l'adveniment de la Covid-19. El silenci és la història d'una catàstrofe diferent i un pas més enllà a l'poshumanismo com a tema central de la seva obra: si ja havíem assimilat la tecnologia com una part essencial de l'ésser humà, què queda de nosaltres, de la nostra identitat, si ens veiem obligats a renunciar-hi?

Des de l'assassinat de Kennedy fins a l'11-S, DeLillo ha sabut reflectir en les seves novel·les els fets que han marcat cada moment històric. El silenci descriu una societat la major amenaça ha deixat de ser una cosa tangible per convertir-se en un enemic invisible, ja sigui una pandèmia, un atac informàtic o el caos financer.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política