Novetats

Mapocho
Mapocho
Nona Fernández
Minúscula, 21020
N FER map
"Si ens mirem a la memòria del Mapocho -diu Nona Fernández a l'epíleg que tanca aquest volum- veurem escombraries i brutícia, cossos sense vida, trossos d'un relat cíclic que sembla dir-nos que tot és com sempre, i que vaguem condemnats d'un sempre a un altre sempre.
Crec que vaig escriure aquest llibre intentant trencar aquest encanteri. Recollint tota la brutícia que encontre al riu, atenent-com s'atén una crida d'auxili.
I és que el Mapocho hi és, sempre ho ha estat, fluint en el pati de casa nostra, morocho, llardós i pudent, intentant recordar alguna cosa nostra que no sabem o no volem saber. Sobre aquesta cosa vaig voler escriure. "

"Mapocho" s'endinsa en les regions més fosques de l'passat d'una ciutat, Santiago, i de tot un país, Xile, per relatar el destí de la protagonista, la magnètica Rucia. Llibre fundacional, de prosa envoltant, al salten a la vista tots els elements que han situat a Nona Fernández entre les més rellevants narradores contemporànies.

Mapocho és una novel·la que flueix sense estancar-se, que narra des del concret les mentides de la Història oficial, que reivindica, que crida, que posa veu als que no la tenen, que exigeix justícia.

És un llibre obert amb totes les respostes. Només cal mirar-lo, veure els teus pàgines i obrir els ulls amb cura per caure en compte.
El passat és un llast de què no hi ha com lliurar-se.


En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política