Novetats

Calle del Perdón
Calle del Perdón
Mahi Benibine
Alfaguara, 2020
N BEN cal
Una història de perdó i reconciliació, amb el gust, l'encant i la fantasia d'un conte oriental però també amb la seva fondària i la seva gravetat.

"El carrer del Perdó" és una petita via de Marràqueix i és en ella on creix la narradora d'aquesta història, Hayat ( «la vida», en àrab). El barri és pobre i en ell només prospera la mesquinesa, com si fos una jungla sòrdida, una cosa que Hayat pateix en primera persona: tothom fa comentaris enverinats sobre el seu cabell ros, la seva mare no amaga la seva vergonya i el seu pare sempre la mira amb gest endimoniat.

Encara que totes aquestes dificultats haurien d'haver fet efecte en aquesta xiqueta, la vida acaba sent indestructible.
Hayat s'escapa de casa i coneix a Mamyta, la ballarina oriental més important de el regne, una mena de geisha de Marràqueix. Una dona tan denigrada com admirada que és suposadament lliure en un país ancorat en el tabú i la prohibició i que està present en tots els festejos i celebracions religioses, però també en els cabarets populars més desconeguts.
Hayat descobreix al costat d'ella que amb el cant i el ball es pot fer desaparèixer la malenconia, tornar bojos als homes, imposar la gràcia a l'hostilitat i, al capdavall, forjar-se un destí propi.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política