Novetats

Ruta de escape
Ruta de escape
Philippe Sands
Anagrama, 2021
N SAN rut
Es pot ser un perfecte espòs i pare de família i a el mateix temps un criminal de guerra?
La història d'un nazi en fugida i el llegat que va deixar als seus fills. Al juliol de 1949 ingressa en un hospital de Roma un home afectat d'una afecció hepàtica aguda. L'han portat allà uns monjos i es registra sota el nom de Reinhardt, que resulta ser fals.
El visiten un bisbe, un metge i una dama prusiana. El pacient acaba morint i la dama prusiana envia una carta a la família. El nom veritable de l'misteriós malalt és Otto Wächter, i la carta de la dama prusiana arribarà a la dona, Charlotte, i després passarà als seus fills. És a el menor d'ells, Horst, a què localitza Philippe Sands, i quan el visita al castell en què viu gairebé reclòs, aquest li diu que «no és veritat que el meu pare morís d'una malaltia» .¿Cuál és llavors la veritat? I sobretot: ¿qui era el fals Reinhardt anomenat en realitat Otto Wächter?

Amb un procediment d'indagació semblant a el que va utilitzar en el seu anterior llibre, el aplaudidísimo Carrer Est-Oest, Sands reconstrueix la vida d'aquest individu que va estudiar dret a Viena, va marxar de la ciutat rumb a Berlín, va tornar com jerarca nazi i va destituir de seus càrrecs als professors jueus que havia tingut a la universitat. Va ser després destinat a Cracòvia, i allí la seva signatura figura estampada en documents que van portar a la mort a milers de persones, mongetes majoritàriament.
I per què va acabar a Roma? Estava allà de camí a Sud-amèrica, fugint d'incògnit, protegit per algun membre de l'Vaticà ...
Amb el pols narratiu de la més trepidant novel·la d'espies, Sands explora els motius que porten a un home a cometre actes atroços i reconstrueix el passat convuls d'Europa i la història d'una família marcada pels pecats de el pare ... Un llibre colpidor i imprescindible.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política