Novetats

Amira: la última flor de Al-Ándalus
Amira: la última flor de Al-Ándalus
Just I. Sellés
La Muntanya, 2019
N-H SEL ami
Quan l'emir Zayyan ibn Mardanis va lliurar València als infidels, la seva filla Amira va ser oferta en penyora a el Conqueridor.
Des d'aquell funest dia Amira va caminar els més insospitats camins de la mà de la reina Violant, primer, i de l'metge Yahya ibn Yaqub al-farra, després, amb la remor de la guerra sempre present.
Si la reina d'Aragó va deixar una profunda petjada en la jove Amira, el mestre a l'-farra esdevenir aviat un referent, la llum d'un far que il·luminaria totes les seves inquietuds i anhels. De la seva boca va conèixer els secrets i els rituals de la botànica màgica, i junts van aconseguir el misteri principal de l'alquímia: l'extracció de l'esperit de el vi, l'aigua que cremava.
Després de quinze anys de conflicte, la invasió feudal de la Muntanya dels abocar a l'exili, però el destí d'Amira l'esperava amagat a l'interior d'una cova per obrir-li les portes de l'inframón i mostrar-li el camí.

De nou el col·lapse andalusí en els territoris de la Muntanya, el conflicte que a mitjans del segle XIII va enfrontar a les hosts de Jaume I amb els partidaris de l'visir al-Azraq, es converteix en l'escenari d'una novel·la que, en aquesta ocasió, transcorrerà trepidant de la mà d'Amira, la història donarà origen a una de les llegendes més antigues, fascinants i arrelades del nostre imaginari col·lectiu: el mite de les nàiades, de les dones d'aigua, de les encantades.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política