Novetats

La cripta de los capuchinos
La cripta de los capuchinos
Joseph Roth
Alianza, 2020
N ROT cri
El protagonista de 'La Cripta dels Caputxins', hereu d'una família d'origen humil ennoblida per Francisco José, descriu la seva vida a la Viena enlluernadora de les albors de la Primera Guerra Mundial.
Als últims raneres de l'imperi dels Habsburg segueixen els dies tràgics de la guerra i d'una postguerra grisa i violenta. Abans que els nazis entrin a Viena, el jove Trotta, símbol d'un món en declivi, baixa a la cripta a la qual al·ludeix el títol de la novel·la, el panteó imperial austríac, on confessarà el seu fracàs.
'La Cripta dels Caputxins' (1938) és tant la novel·la de el declivi d'Àustria com a estat sobirà-la finis Austriae-com la desaparició definitiva d'un món. L'extrema depuració de l'talent narratiu de Roth i la seva capacitat i precisió d'observador han convertit aquesta novel·la en una obra de referència inexcusable.
Emperador de la nostàlgia, Roth va perfeccionar el seu estil de maduresa prenent com a models a Stendhal i Flaubert, i dotant-lo d'immensa exactitud i una llengua lúcida i flexible.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política