Novetats

Dicen los síntomas
Dicen los síntomas
Bárbara Blasco
Tusquets, 2020
N BLA dic
XVI Premi Tusquets Editors de Novel·la 2020
Una novel·la d'escriptura torbadora, i un excel·lent retrat generacional amb un final inesperat.
Una novel·la plena d'humor negre, reflexió, referències culturals i un especial brillantor en una escriptura concisa i punyent que es beu, més que es llegeix.
Si una novel·la parla sobre la malaltia, és que ho fa de la mort. I per tant, d'el pas de el temps, el sinònim més immediat, a més del propi cos, és la família: la nostra doble condició de filles i pares, o de filles sense fills, la seva naturalesa cíclica i inevitable.
Aquests assumptes són convocats en "Diuen els símptomes", últim Premi Tusquets de novel·la, en la qual Bàrbara Blasco (València, 1973) ens amarra als peus d'un llit d'hospital a la que agonitza en coma el pare del seu protagonista.
Virginia, narradora en primera persona, observa a l'moribund des del ressentiment: vas ser un pare egoista, li diu, ens diu, que va organitzar al seu voltant un petit cosmos de dones les relacions són tirants, incòmodes.
Parlem de la mare de Virgínia, amb la seva retòrica feta de "girs sense senyalitzar" i fugides cap endavant; de la seva germana impecable, satisfactòria, i sempre consentida; potser parlem també d'una amant.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política