Novetats

Por los buenos tiempos
Por los buenos tiempos
David Keenan
Sextopiso, 2020
N KEE por
Estem a Irlanda de Nord en els convulsos anys setanta.
Sammy, Tommy, Barney i Patrick són quatre amics d'Ardoyne, zona depauperada i de majoria catòlica de nord de Belfast.
També són «provos», membres de l'IRA Provisional que abracen devotament la causa d'una Irlanda lliure i unida. Per a ells, la iniciació a la violència i la iniciació a la vida són indistingibles.
Les seves amistats, els seus amors, les seves relacions amb la família i la comunitat es desenvolupen sempre sota l'ombra de la lluita armada i una reguera de víctimes i destrucció, cosa que entre els seus els confereix un estatut d'estrelles de rock, de tipus durs i misteriosos amb una aura alhora de gàngsters i màrtirs. Extorsionen, beuen, apallissen, assassinen, llegeixen còmics i escolten Perry Com.
Tot és vertiginós i enlluernador. Són els bons temps.
No obstant això, una voràgine de morts, traïcions, corrupteles, lluites intestines i secrets que surten a la llum amenaça de posar fi a l'època daurada d'aquests nois de l'IRA.

Pels bons temps és una novel·la delirant, brutal i emotiva, una lectura absorbent, d'anàrquic voltatge, plena d'humor i tragèdia, que per moments pot semblar Trainspotting o Un dels nostres, i que confirma a David Keenan com un autor en plenitud de facultats.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política