Novetats

Exhalación
Exhalación
Ted Chiang
Sexto Piso, 2020
N CHI exa

Què passaria si un innocent joguina dinamités la nostra noció de lliure albir? I si fos possible posar-se en contacte amb versions de nosaltres mateixos en altres línies temporals? Si creéssim mascotes virtuals proveïdes d'una intel·ligència artificial que els permetés aprendre com si fossin nens humans, quina classe de compromís ètic hauríem d'assumir amb la seva educació i el seu futur? I què passaria si poguéssim visionar qualsevol episodi de la nostra vida tal com va passar, sense el matís afectiu i el biaix interpretatiu del que anomenem «records»?
No importa quin sigui el tema que tracti Ted Chiang en les seves narracions, sempre demostra una formidable habilitat per indagar en els enigmes de la condició humana i abordar els conflictes ètics que la relació amb la tecnologia planteja a la nostra existència. Lluny de l'enfocament distòpic avui predominant en les narracions futuristes, les històries de Chiang mostren una perspectiva obertament positiva i vitalista, delineant preguntes filosòfiques d'un enorme calat humà.
Ted Chiang és un dels noms indefugibles de la ciència ficció, gènere en el qual des de fa anys gaudeix del més sòlid prestigi, com testifica la infinitat de premis que la seva obra ha rebut; reveladors, elegants i sorprenents, els relats de Exhalació el situen, senzillament, entre els autors indiscutibles de la literatura nord-americana actual.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política