Informació
  • Lack of access rights - File '/media/k2/items/cache/e3469a2897f15353d6661ba4336fbd93_S.jpg'

Es presenta un llibre de Dietaris inèdit de Joan Monjo a Gandia

Divendres, 28 d'abril, a les 20 h, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, Gandia

En conjunt, es tracta d'uns "papers" —com li agradava anomenar-los al mateix autor— que fan un "tot" homogeni i mantenen l'estil inconfusible de l'obra de Joan M. Monjo. L'obra abasta un llarg període vital, de l'any 1978 al 2006, i dóna compte d'algunes de les seues constants personals i els motius literaris més freq
üents en l'autor.
...

El volum en qüestió, titulat Oh! Dietaris inèdits, aplega tots els dietaris de l'escriptor saforenc que hi havia a l'Arxiu Històric de Gandia, a partir d'una donació de Lara Aparisi Moratal, filla d'Àngela Moratal Gregori, la parella de Monjo. A més d'aquests inèdits, el volum recull també d'altres dietaris que, per bé que es van publicar en vida, estan inclosos en revistes o llibres ja descatalogats o exhaurits, pràcticament introbables. És el cas del Premi Joanot Martorell de l'any 1979, Oh!

Així, la quotidianitat marca la pauta vital de l'escriptor: la pluja, la migdiada, la feina a l'institut, l'amor, la calitja de l'estiu, la gent aferrada a la terra; el compromís polític, la defensa de la llengua... Gandia, Ador, Guardamar de la Safor, Bellreguard i Almoines són omnipresents en aquestes planes, però també València i Altea. S'hi detecta una adhesió insubornable a la cultura i la llengua pròpies i, per sobre de tot, l'afecció per la literatura. No en va, per les seues pàgines diàries passen innombrables escriptors, autòctons i forans, com ara Eugeni d'Ors, Josep Pla, Joan Perucho, Josep Piera, Ignasi Mora, Josep Iborra, Joan Iborra, Joan Climent, Gonçal Castelló, Alfons Roig, Joan Navarro... així com Elias Canetti, Marguerite Yourcenar, Ana María Matute, Pío Baroja, Juan Gil-Albert, César Simón o Manuel Vicent.

La presentació és també un homenatge a l'escriptor de Gandia, desaparegut prematurament ara fa tot just deu anys, i comptarà amb la presència i participació d'Àlvar Garcia, director de l'IMAB de Gandia; Rafa Gomar, escriptor i autor del pròleg; Ignasi Mora, autor d'un text introductori; l'escriptor Josep Piera; Anna Esteve, professora del departament de Filologia Catalana de la UA i especialista en dietaris, i l'editor Juli Capilla.

L'edició que ha dut a terme l'editorial gandiana Lletra Impresa Edicions ha estat possible gràcies al patrocini de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques de Gandia (IMAB) i compta també amb l'ajuda de Saforíssims SL en la difusió del llibre.Invitació homenatge Joan M. Monjo


--Organitza: Saforíssims Societat Literària
http://www.saforissims.org
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

En utilitzar aquest lloc acceptes l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Veure política